- 1
- 2
- 3
4x lunchrecepten voor in het weekend
4x bakrecepten
4x snelle weekend recepten
Ingrediënten
Meer inspiratie
Vegetarisch weekend
Meer inspiratie
Vegetarisch weekend
Aantal personen
2 tenen knoflook | |
10 gram gember | |
2 Spaanse pepers | |
10 gram galanga (laos) | |
1 stengel koelverse sereh citroengras | |
3 sjalotten | |
300 gram pandanrijst | |
0.5 theelepel zout | |
0.25 theelepel garnalenpasta in potje | |
1 theelepel gemalen korianderzaad | |
0.5 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) | |
0.25 theelepel gemalen komijnzaad (djinten) | |
800 ml kokosmelk | |
4 eetlepel Koh Thai fish sauce | |
6 eetlepel rietsuiker | |
2 eetlepel tamarindepasta | |
250 gram cherrytomaten | |
4 eetlepel water | |
370 gram verse roerbakgarnalen naturel | |
125 gram peultjes | |
4 eetlepel Conimex gebakken uitjes |
vijzel
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hele tenen knoflook en de gember 5 min. op laag vuur. Schud regelmatig om ze rondom te laten kleuren. Snijd de pepers en laos fijn. Haal een ½ cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe de peper met het zout in de vijzel en stamp tot pulp. Doe het citroengras en de laos erbij en stamp en wrijf fijn. Voeg 1 voor 1 de knoflook, gember, ⅓ van de sjalotten, de garnalenpasta en specerijen toe. Stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt fijn wordt gewreven en er langzaam een mooie, gladde currypasta ontstaat.
Breng ¾ van de kokosmelk aan de kook in een wok op matig vuur. Doe de currypasta erbij en laat 3-4 min. op hoog vuur inkoken en indikken. Voeg de vissaus, suiker, tamarindepasta, tomaten, de rest van de sjalot, het water en de rest van de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur middelhoog en laat 2-3 min. pruttelen tot de tomaten en sjalot zacht zijn.
Dep de garnalen droog, voeg toe en kook nog ca. 3 min., tot ze gaar zijn. Voeg ook de peultjes toe en kook nog 1 min. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de rijst.