Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Een kipdij(k) van een gerecht!
Aan de slag
Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Een kipdij(k) van een gerecht!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
vegatip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
400 g kipdijfiletreepjes
2 tl gehakte gember
4 el ketjap manis
1 el wit sesamzaad
600 g sperziebonen
1 el sriracha chili sauce
600 g 1 minuut basmatirijst
340 g atjar tjampoer