Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven
Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur.
Doe ondertussen de bouillontabletten en gedroogde paddenstoelen met het kokende water in een kom en laat de bouillon oplossen. Voeg de risotto toe aan het spek en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. terug in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de risotto uit de oven, meng de kaas en 3/4 van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie.
Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven
Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur.
Doe ondertussen de bouillontabletten en gedroogde paddenstoelen met het kokende water in een kom en laat de bouillon oplossen. Voeg de risotto toe aan het spek en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. terug in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de risotto uit de oven, meng de kaas en 3/4 van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie.
serveertip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g pancetta
25 g ongezouten roomboter
800 g kastanjechampignons
1½ paddenstoelenbouillontablet
2 el Euroma gedroogde paddenstoelen
700 ml kokend water
250 g risottorijst
200 g crème fraîche
7½ g verse peterselie
50 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)