Gözleme
Heel veel liefde in dit recept, en je tovert zelf de lekkerste Turkse gözleme met spinazie en feta op tafel.
Aan de slag
Los de gist op in het water. Doe de bloem, het zout, de suiker en 2 el olie in de mengkom van een mixer met deeghaak. Zet hem aan op de middelste stand en schenk er langzaam het gistwater bij. Kneed in 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme plek.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak hierin de ui in 5 min. glazig. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Snijd de spinazie grof. Verkruimel de feta. Meng in een grote kom de spinazie met de feta, chilivlokken, het citroensap, de zwarte peper en de warme ui en knoflook. Kneed daar met je handen doorheen zodat de spinazie iets slinkt.
Verdeel het deeg in 8 delen van ca. 90 g en rol hier balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met vershoudfolie en laat ze nog 15 min. rijzen op een warme plek.
Rol een deegbal uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap van 25 tot 30 cm. Verdeel ⅛ van de vulling over het deeg. Laat rondom 1 cm vrij. Bestrijk de rand van het deeg met een beetje olie en vouw het deeg dubbel. Druk de randen goed dicht. Ga zo door met de rest van het deeg en de vulling.
Verwarm 2 grote koekenpannen zonder boter of olie op middelhoog vuur. Bak hierin de gözleme’s in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de gebakken kant met de rest van de olie. Er kunnen twee gözleme’s in een pan gebakken worden. Serveer warm.
Gözleme
Heel veel liefde in dit recept, en je tovert zelf de lekkerste Turkse gözleme met spinazie en feta op tafel.
null porties
390 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Los de gist op in het water. Doe de bloem, het zout, de suiker en 2 el olie in de mengkom van een mixer met deeghaak. Zet hem aan op de middelste stand en schenk er langzaam het gistwater bij. Kneed in 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme plek.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak hierin de ui in 5 min. glazig. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Snijd de spinazie grof. Verkruimel de feta. Meng in een grote kom de spinazie met de feta, chilivlokken, het citroensap, de zwarte peper en de warme ui en knoflook. Kneed daar met je handen doorheen zodat de spinazie iets slinkt.
Verdeel het deeg in 8 delen van ca. 90 g en rol hier balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met vershoudfolie en laat ze nog 15 min. rijzen op een warme plek.
Rol een deegbal uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap van 25 tot 30 cm. Verdeel ⅛ van de vulling over het deeg. Laat rondom 1 cm vrij. Bestrijk de rand van het deeg met een beetje olie en vouw het deeg dubbel. Druk de randen goed dicht. Ga zo door met de rest van het deeg en de vulling.
Verwarm 2 grote koekenpannen zonder boter of olie op middelhoog vuur. Bak hierin de gözleme’s in 7 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de gebakken kant met de rest van de olie. Er kunnen twee gözleme’s in een pan gebakken worden. Serveer warm.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl gedroogde gist
250 ml lauwwarm water
500 g bloem
1 tl zout
1 tl suiker
5 el zonnebloemolie
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
400 g verse spinazie
200 g feta
½ tl chilivlokken
1 el citroensap
1 tl zwarte peper
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
bakpapier