Kleine preitaartjes met kip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de kip rondom bruin (maar nog niet gaar). Maak de prei schoon en snijd in ringen. Bak de preiringen 2-3 min. mee tot ze iets geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een kom de eieren los met een klein beetje zout, de kerrie en de crème fraîche.
Vet de taartvormpjes in. Bekleed ze ieder met een plak deeg. Schep eerst het kip-preimengsel in de vormpjes en schenk dan voorzichtig het eimengsel erover. Bak de taartjes op een rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Kleine preitaartjes met kip
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de kip rondom bruin (maar nog niet gaar). Maak de prei schoon en snijd in ringen. Bak de preiringen 2-3 min. mee tot ze iets geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een kom de eieren los met een klein beetje zout, de kerrie en de crème fraîche.
Vet de taartvormpjes in. Bekleed ze ieder met een plak deeg. Schep eerst het kip-preimengsel in de vormpjes en schenk dan voorzichtig het eimengsel erover. Bak de taartjes op een rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
200 g kipfilet
3 el traditionele olijfolie
500 g preien
3 middelgrote scharreleieren
1 tl kerriepoeder
2 el crème fraîche
Dit heb je nodig
taartvormpjes (Ø 15 cm)