Champignontaart
Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in met olie.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons.
Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Champignontaart
Een vegetarisch feest met lekker veel champignons. Ui en peterselie geven extra smaak. Próeven!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in met olie.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en de champignons ca. 5 min. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep met de crème fraîche en de peterselie door de champignons.
Bekleed de quichevorm met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het champignonmengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
500 g champignons
1 ui
2 el zonnebloemolie
30 g verse peterselie
4 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 25 cm)