Cheesecake-brownie
Kun je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie). Snijd ondertussen de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat smelten. Neem de kom van het vuur, laat 10 min. staan.
Mix ondertussen de roomkaas met ¼ van de eieren, de kristalsuiker en 1 el zelfrijzend bakmeel met een handmixer tot een glad mengsel. Neem de kom met gesmolten chocolade en boter en mix met een handmixer een voor een de overige eieren erdoor. Mix er de donkere basterdsuiker en het vanille-extract door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het chocolademengsel.
Verdeel ¾ van het chocolade-browniemengsel over de ingevette springvorm. Verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens de rest van het browniemengsel als 8 druppels over het cheesecakemengsel. Maak met een satéprikker swirls in de browniedruppels, zodat het cheesecakemengsel zich deels mengt met de browniedruppels. Bak de cheesecake-brownie in 60 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Cheesecake-brownie
Kun je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt!
nagerecht
null porties
375 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie). Snijd ondertussen de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat smelten. Neem de kom van het vuur, laat 10 min. staan.
Mix ondertussen de roomkaas met ¼ van de eieren, de kristalsuiker en 1 el zelfrijzend bakmeel met een handmixer tot een glad mengsel. Neem de kom met gesmolten chocolade en boter en mix met een handmixer een voor een de overige eieren erdoor. Mix er de donkere basterdsuiker en het vanille-extract door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het chocolademengsel.
Verdeel ¾ van het chocolade-browniemengsel over de ingevette springvorm. Verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens de rest van het browniemengsel als 8 druppels over het cheesecakemengsel. Maak met een satéprikker swirls in de browniedruppels, zodat het cheesecakemengsel zich deels mengt met de browniedruppels. Bak de cheesecake-brownie in 60 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g pure chocolade
150 g ongezouten roomboter
300 g Philadelphia naturel zuivelspread
4 middelgrote eieren
125 g fijne kristalsuiker
100 g zelfrijzend bakmeel
200 g donkere basterdsuiker
1 tl vanille-extract
Dit heb je nodig
springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)
satéprikker