Appelcake (basisrecept)
Met deze appelcake heb je het goed becaken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175° C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop met een handmixer de boter met de suiker en het vanille-extract in 7 min. licht en luchtig. Schraap tussendoor de randen schoon met een pannenlikker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door.
Zeef het bakmeel en het zout boven de kom en schep met een spatel door het boter-eimengsel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en spatel door het beslag.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne parten. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de appels erover. Bestrooi met de rietsuiker.
Bak in ca. 55 min. gaar in het midden van de oven. De cake is gaar als de in het midden gestoken satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake 15 min. afkoelen in de springvorm. Lekker met slagroom of vanille-ijs.
Appelcake (basisrecept)
Met deze appelcake heb je het goed becaken!
null porties
365 kcal
35 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175° C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop met een handmixer de boter met de suiker en het vanille-extract in 7 min. licht en luchtig. Schraap tussendoor de randen schoon met een pannenlikker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door.
Zeef het bakmeel en het zout boven de kom en schep met een spatel door het boter-eimengsel. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en spatel door het beslag.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne parten. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de appels erover. Bestrooi met de rietsuiker.
Bak in ca. 55 min. gaar in het midden van de oven. De cake is gaar als de in het midden gestoken satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake 15 min. afkoelen in de springvorm. Lekker met slagroom of vanille-ijs.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
250 g fijne kristalsuiker
2 tl vanille-extract
5 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
1 citroen
3 jonagold appels
2 el rietsuiker
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
sateprikker