Luchtige appelcake
Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.
Aan de slag
Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Luchtige appelcake
Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een superluchtige cake.
null porties
145 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
250 g zelfrijzend bakmeel
2 jonagold appels
2 middelgrote scharreleieren
100 g Canderel culinaire
100 ml halfvolle melk
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
cakevorm