Mini-appeltaartjes
De traditionele appeltaart, maar dan mini! Je maakt deze goudbruine lekkernijen natuurlijk met rozijnen, appels en kaneel. Maak ze klaar, doe ze in een muffinvorm en afbakken maar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Giet af en dep droog.
Klop ondertussen het ei los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met gardes zacht. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, ⅔ van het ei en het zout toe aan de boter. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes van een ½ cm. Meng in een mengkom de appelblokjes met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
Bestuif de ingevette muffinvorm met bloem. Bekleed de holtes met ⅔ van het deeg. Verdeel de appelvulling over de deegbodems, druk aan tot ze goed en compact gevuld zijn. Maak van het overige deeg dunne rolletjes. Snijd ze op maat en leg kruislings boven op de taartjes. Bestrijk met de rest van het ei.
Bak de appeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes in de vorm tot ze stevig en afgekoeld zijn.
Mini-appeltaartjes
De traditionele appeltaart, maar dan mini! Je maakt deze goudbruine lekkernijen natuurlijk met rozijnen, appels en kaneel. Maak ze klaar, doe ze in een muffinvorm en afbakken maar.
null porties
325 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Giet af en dep droog.
Klop ondertussen het ei los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met gardes zacht. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, ⅔ van het ei en het zout toe aan de boter. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes van een ½ cm. Meng in een mengkom de appelblokjes met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
Bestuif de ingevette muffinvorm met bloem. Bekleed de holtes met ⅔ van het deeg. Verdeel de appelvulling over de deegbodems, druk aan tot ze goed en compact gevuld zijn. Maak van het overige deeg dunne rolletjes. Snijd ze op maat en leg kruislings boven op de taartjes. Bestrijk met de rest van het ei.
Bak de appeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes in de vorm tot ze stevig en afgekoeld zijn.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g rozijnen
1 middelgroot scharrelei
200 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
160 g witte basterdsuiker
¼ tl zout
3 jonagold appels
50 g kristalsuiker
3 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
bakkwast