Mini-appeltaartjes
bewaar
bewaar

Mini-appeltaartjes

De traditionele appeltaart, maar dan mini! Je maakt deze goudbruine lekkernijen natuurlijk met rozijnen, appels en kaneel. Maak ze klaar, doe ze in een muffinvorm en afbakken maar.

40 min. bereiden / 40 min. oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Giet af en dep droog.

Klop ondertussen het ei los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met gardes zacht. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, ⅔ van het ei en het zout toe aan de boter. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.

Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes van een ½ cm. Meng in een mengkom de appelblokjes met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen.

Bestuif de ingevette muffinvorm met bloem. Bekleed de holtes met ⅔ van het deeg. Verdeel de appelvulling over de deegbodems, druk aan tot ze goed en compact gevuld zijn. Maak van het overige deeg dunne rolletjes. Snijd ze op maat en leg kruislings boven op de taartjes. Bestrijk met de rest van het ei.

Bak de appeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes in de vorm tot ze stevig en afgekoeld zijn.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini-appeltaartjes

De traditionele appeltaart, maar dan mini! Je maakt deze goudbruine lekkernijen natuurlijk met rozijnen, appels en kaneel. Maak ze klaar, doe ze in een muffinvorm en afbakken maar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig