Appeltaart uit de airfryer
Appeltaart bakken in de airfryer? Jazeker! Met een kleinere springvorm die in de airfryer past maak je de lekkerste klassieke appeltaart in maar 10 - 15 min. oventijd. Even afkoelen, dot slagroom erop en genieten maar!
Aan de slag
Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Klop ondertussen het ei los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met deeghaken zacht. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, ⅓ van het ei en het zout toe. Mix alles tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en bestuif de rand met zelfrijzend bakmeel. Bekleed met ¾ van het deeg, met de hand, de bodem en rand van de springvorm. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Leg een vel bakpapier op het deeg en bedek de bodem en rand ermee, knip papier wat boven de rand uitsteekt, af. Vul de bodem met blindbakvulling en bak ca. 15 min. in de airfryer.
Giet ondertussen de rozijnen af en dep ze droog. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng de appelblokjes met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het appelmengsel 5 min. zodat de appels zacht worden.
Haal de bodem uit de airfryer en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de appelvulling over de deegbodem, druk aan. Maak strookjes van de rest van het deeg. Snijd ze op maat van de taart en leg kruislings over de vulling.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de appeltaart in 10-15 min. in de airfryer gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen.
Appeltaart uit de airfryer
Appeltaart bakken in de airfryer? Jazeker! Met een kleinere springvorm die in de airfryer past maak je de lekkerste klassieke appeltaart in maar 10 - 15 min. oventijd. Even afkoelen, dot slagroom erop en genieten maar!
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Klop ondertussen het ei los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met deeghaken zacht. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, ⅓ van het ei en het zout toe. Mix alles tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en bestuif de rand met zelfrijzend bakmeel. Bekleed met ¾ van het deeg, met de hand, de bodem en rand van de springvorm. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Leg een vel bakpapier op het deeg en bedek de bodem en rand ermee, knip papier wat boven de rand uitsteekt, af. Vul de bodem met blindbakvulling en bak ca. 15 min. in de airfryer.
Giet ondertussen de rozijnen af en dep ze droog. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Meng de appelblokjes met de kristalsuiker, kaneel en rozijnen. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het appelmengsel 5 min. zodat de appels zacht worden.
Haal de bodem uit de airfryer en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de appelvulling over de deegbodem, druk aan. Maak strookjes van de rest van het deeg. Snijd ze op maat van de taart en leg kruislings over de vulling.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de appeltaart in 10-15 min. in de airfryer gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g rozijnen
1 middelgroot ei
130 g ongezouten roomboter
200 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte basterdsuiker
¼ tl zout
1 el paneermeel
3 friszoete appels
30 g kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
springvorm met losse bodem (18cm, ingevet)
blindbakvulling
airfryer
bakkwast