Blauwe bessencake
bewaar
bewaar

Blauwe bessencake

Deze blauwe bessencake met citroen en roomkaasglazuur is een echte bakfavoriet. De cake is zoet, fruitig en fris en heeft glazuur om je vingers bij af te likken.

20 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Mix de boter met de suiker in een kom met een mixer met gardes in ca. 5 min. tot een luchtige crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef 200 g van het bakmeel en het zout boven het mengsel, voeg 1 tl citroenrasp en de helft van het vanille-extract toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.

Meng de blauwe bessen met de rest van het bakmeel en spatel de bessen voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer eventueel na 55 min. met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen en vervolgens 45 min. op een rooster.

Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 2 el citroensap, de poedersuiker en de rest van het vanille-extract. Verdeel het roomkaasglazuur over de cake en garneer met de rest van de bessen en de rest van het citroenrasp.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blauwe bessencake

Deze blauwe bessencake met citroen en roomkaasglazuur is een echte bakfavoriet. De cake is zoet, fruitig en fris en heeft glazuur om je vingers bij af te likken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig