Ricottacakejes met bessen en lemon curd
Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met het zout boven een kom.
Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel. Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.
Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.
Ricottacakejes met bessen en lemon curd
Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.
null porties
473 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met het zout boven een kom.
Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel. Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.
Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
130 g ongezouten roomboter
50 g kristalsuiker
5 el lemon curd
1 middelgroot ei
250 g ricotta
150 g blauwe bessen
6 el poedersuiker
Dit heb je nodig
6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm