Ricottacakejes met bessen en lemon curd
bewaar
bewaar

Ricottacakejes met bessen en lemon curd

Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het meel met het zout boven een kom.

Meng met een mixer de boter, suiker en lemon curd tot een luchtig geheel. Mix ook het ei en de ricotta door het boter-suikermengsel. Voeg het meel in delen toe aan het mengsel en roer met een spatel voorzichtig door tot een vrij dik beslag. Roer de blauwe bessen door het beslag.

Vul met behulp van 2 lepels de bakvorm met het beslag en druk een beetje aan. Bak de cakejes in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

bereidingstipMaak je de cakejes in een muffinvorm, houd dan een baktijd aan van ca. 20 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ricottacakejes met bessen en lemon curd

Lauwwarm zijn deze feestelijke gebakjes het állerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig