Vlindercupcakes
Leuk als traktatie op een kinderfeestje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de boter, suiker en het zout in een kom en klop met een mixer in 6 min. tot een luchtige crème. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en schep voorzichtig om tot een egaal beslag.
Zet de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak ze in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
Steek met een scherp, puntig mesje vanaf 1 cm van de rand van de cupcake schuin naar beneden naar het midden van de cupcake. Snijd een kegelvormig kapje uit de cupcake. Vul de opening met lemon curd. Halveer het uitgesneden kapje en zet het weer op de cupcake met de ronde kanten tegen elkaar, zodat een vlindertje ontstaat. Herhaal deze handeling bij alle cupcakes. Leg in het midden van de vleugeltjes een rijtje cupcake parels om het lijfje te maken.
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Wil je er voelsprietjes bij? Snijd met een scherp mes een stuk schoongeboende schil van een citroen, snijd in dunne reepjes en steek ze in de vulling.
Cupcakes maken
Instructievideo - 08:15 min.
Vlindercupcakes
Leuk als traktatie op een kinderfeestje!
null porties
365 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de boter, suiker en het zout in een kom en klop met een mixer in 6 min. tot een luchtige crème. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en schep voorzichtig om tot een egaal beslag.
Zet de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak ze in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
Steek met een scherp, puntig mesje vanaf 1 cm van de rand van de cupcake schuin naar beneden naar het midden van de cupcake. Snijd een kegelvormig kapje uit de cupcake. Vul de opening met lemon curd. Halveer het uitgesneden kapje en zet het weer op de cupcake met de ronde kanten tegen elkaar, zodat een vlindertje ontstaat. Herhaal deze handeling bij alle cupcakes. Leg in het midden van de vleugeltjes een rijtje cupcake parels om het lijfje te maken.
Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Wil je er voelsprietjes bij? Snijd met een scherp mes een stuk schoongeboende schil van een citroen, snijd in dunne reepjes en steek ze in de vulling.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g fijne kristalsuiker
200 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
4 middelgrote eieren
1 citroen
200 g zelfrijzend bakmeel
320 g Chivers lemon curd
42 g Dr Oetker cupcake zachte cupcakeparels
4 el poedersuiker
Dit heb je nodig
mixer
muffinvorm
papieren cakevormpjes