Discodip-citroentaart
Jarig in de zomer? Vier het met deze frisse taart met monchou en lemon curd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de zachte boter in een kom samen met de suiker en een mespunt zout. Klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel er rustig door.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en pers de vrucht uit. Meng het citroensap ook door het beslag, samen met de sour cream. Meng de grote gekleurde bolletjes en de gekleurde hagelslag uit de regenboogfantasiestrooier door het beslag.
Klem een stuk bakpapier op de bodems van de springvormen en vet de randen goed in. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakebodems in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd het buitenste randje van de taartbodems weg zodat de gespikkelde binnenkant zichtbaar wordt.
Klop met een mixer de MonChou met de lemon curd tot een gladde massa. Bestrijk 1 cakebodem met ¾ van de MonChou, leg de 2e cakelaag er ondersteboven op, zodat de platste kant naar boven ligt. Duw aan totdat de MonChou een beetje naar buiten steekt. Strijk met een spatel de zijkant glad.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de MonChou. Leg een hartjesuitsteekvorm midden op de taart en bestrooi de taart vervolgens met de discodip uit de strooier om het hart heen. Neem de hartjesvorm weer van de taart.
Discodip-citroentaart
Jarig in de zomer? Vier het met deze frisse taart met monchou en lemon curd.
null personen
375 kcal
45 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de zachte boter in een kom samen met de suiker en een mespunt zout. Klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel er rustig door.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en pers de vrucht uit. Meng het citroensap ook door het beslag, samen met de sour cream. Meng de grote gekleurde bolletjes en de gekleurde hagelslag uit de regenboogfantasiestrooier door het beslag.
Klem een stuk bakpapier op de bodems van de springvormen en vet de randen goed in. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakebodems in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd het buitenste randje van de taartbodems weg zodat de gespikkelde binnenkant zichtbaar wordt.
Klop met een mixer de MonChou met de lemon curd tot een gladde massa. Bestrijk 1 cakebodem met ¾ van de MonChou, leg de 2e cakelaag er ondersteboven op, zodat de platste kant naar boven ligt. Duw aan totdat de MonChou een beetje naar buiten steekt. Strijk met een spatel de zijkant glad.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de MonChou. Leg een hartjesuitsteekvorm midden op de taart en bestrooi de taart vervolgens met de discodip uit de strooier om het hart heen. Neem de hartjesvorm weer van de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
225 g fijne kristalsuiker
5 middelgrote eieren
275 g zelfrijzend bakmeel
1 citroen
125 g sour cream
1 bakje Dr. Oetker regenboogfantasie
400 g MonChou
100 g lemon curd
Dit heb je nodig
handmixer
ronde springvormen (Ø 18 cm)
bakpapier
uitsteekvormpje hart