Appelscones
bewaar
bewaar

Appelscones

Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

30 min. bereiden / 10 min. oventijd / 15 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.

Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.

Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.

bewaartipJe kunt de appelscones 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelscones

Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig