Appelscones
Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.
Aan de slag
Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.
Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.
Appelscones
Scones: de ultieme high tea gebakjes. We maken ze herfstig met stukjes appel en kaneel.
null porties
180 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de appelchips in zeer kleine stukjes van ca. 3 mm. Snijd de koude boter in blokjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en het zout in een kom en wrijf er met je vingers de boter door.
Klop de eieren los met de helft van de melk en roer door het deeg. Voeg de appelchips toe en meng kort. Laat 15 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje of glas 12-14 rondjes uit en leg die op de bakplaten. Bestrijk met behulp van de bakkwast met de rest van de melk.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Serveer met de crème fraîche en lemon curd.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g appelchips
75 g ongezouten roomboter
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1½ el fijne kristalsuiker
½ tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
2 el volle melk
60 g crème fraîche
80 g Chivers lemon curd
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten
uitsteekvormpje of glas (ca. Ø6 cm)
bakkwastje