Rabarbercake (omgekeerd) met lemoncurd creme
Picknicken met deze cake? Snijd de cake in stukjes en neem mee in een afgesloten bakje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer ondertussen de rabarberstengels en snijd van lange exemplaren een stukje af, zodat ze allemaal in de breedte in de vorm passen. Meng met 75 g suiker en laat 5 min. staan.
Vet ondertussen de ovenschaal of bakvorm in met 10 g boter. Snijd 50 g boter in blokjes en verdeel over de bodem van de vorm. Leg de rabarberstengels inclusief de suiker in de breedte netjes in de vorm naast elkaar.
Doe de rest van de suiker, de rest van de boter en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg en anijszaad erdoor.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de rabarber en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Meng de lemon curd met de crème fraîche. Neem de cake uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de vorm los. Stort de cake op een schaal en laat volledig afkoelen. Serveer de cake met een schepje lemoncurdcrème.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Rabarbercake (omgekeerd) met lemoncurd creme
Picknicken met deze cake? Snijd de cake in stukjes en neem mee in een afgesloten bakje.
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer ondertussen de rabarberstengels en snijd van lange exemplaren een stukje af, zodat ze allemaal in de breedte in de vorm passen. Meng met 75 g suiker en laat 5 min. staan.
Vet ondertussen de ovenschaal of bakvorm in met 10 g boter. Snijd 50 g boter in blokjes en verdeel over de bodem van de vorm. Leg de rabarberstengels inclusief de suiker in de breedte netjes in de vorm naast elkaar.
Doe de rest van de suiker, de rest van de boter en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg en anijszaad erdoor.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de rabarber en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Meng de lemon curd met de crème fraîche. Neem de cake uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de vorm los. Stort de cake op een schaal en laat volledig afkoelen. Serveer de cake met een schepje lemoncurdcrème.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g verse rabarbers
275 g fijne kristalsuiker
250 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
3 middelgrote eieren
1 vanillestokje
200 g zelfrijzend bakmeel
2 el gemalen anijszaad
3 el lemon curd
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
beslagkom
satéprikker