Rode-bietenwafels met gepocheerd ei
Pimp je wafels door ze roze te kleuren met rode biet. Extra genieten met de crème fraîche, dille en een gepocheerd ei.
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de helft van de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurt-melkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Rasp de bieten grof. Doe ⅗ in een maatbeker, pureer glad met de staafmixer en spatel door het beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ⅙ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Doe ondertussen de azijn in de pan met kokend water en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Snijd de dille fijn. Verdeel de crème fraîche over de wafels en bestrooi met de rest van de geraspte biet. Verdeel de gepocheerde eieren erover en bestrooi met de dille. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel grof zeezout.
Rode-bietenwafels met gepocheerd ei
Pimp je wafels door ze roze te kleuren met rode biet. Extra genieten met de crème fraîche, dille en een gepocheerd ei.
null porties
530 kcal
60 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de helft van de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurt-melkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Rasp de bieten grof. Doe ⅗ in een maatbeker, pureer glad met de staafmixer en spatel door het beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ⅙ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Doe ondertussen de azijn in de pan met kokend water en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Snijd de dille fijn. Verdeel de crème fraîche over de wafels en bestrooi met de rest van de geraspte biet. Verdeel de gepocheerde eieren erover en bestrooi met de dille. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel grof zeezout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
8 scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk
500 g rode bieten
1 el wittewijnazijn
15 g verse dille
80 g crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer
wafelijzer