Kruidenwafels met zalm en roomkaas
Een gouden combinatie: zalm met roomkaas. Deze keer belegd op kruidenwafels. Ga jij deze lekkernij serveren tijdens de paasbrunch?
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurt-melkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Meng ⅔ van de kruiden door het beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag.
Besmeer de gebakken wafels met de roomkaas. Verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de kruiden.
Kruidenwafels met zalm en roomkaas
Een gouden combinatie: zalm met roomkaas. Deze keer belegd op kruidenwafels. Ga jij deze lekkernij serveren tijdens de paasbrunch?
null porties
815 kcal
40 min. bereiden
24 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en ⅚ gesmolten boter erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurt-melkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Meng ⅔ van de kruiden door het beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag.
Besmeer de gebakken wafels met de roomkaas. Verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de kruiden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
4 scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk
25 g verse bieslook
15 g platte peterselie
125 g kruidenroomkaas
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
wafelijzer