Basisrecept wafels
Zelf wafels maken doe je voortaan gemakkelijk met dit recept. Voeg zelf verschillende smaken te aan het beslag en je hebt zeker weten voor iedereen een lekkere wafel.
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter (per 4 wafels) erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven. Lekker met een klontje boter en ahornsiroop.
Basisrecept wafels
Zelf wafels maken doe je voortaan gemakkelijk met dit recept. Voeg zelf verschillende smaken te aan het beslag en je hebt zeker weten voor iedereen een lekkere wafel.
null porties
630 kcal
16 min. bereiden
24 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter (per 4 wafels) erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven. Lekker met een klontje boter en ahornsiroop.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
4 middelgrote scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk
Dit heb je nodig
bakkwast
wafelijzer