Wafels op een stokje
Deze wafels op een stokje gaat een gegarandeerd succes zijn. Voor ieder wat wils. Dip jij 'm in paashagel, nougatine of kokosrasp?
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom het ei los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 25 g gesmolten boter (per 8 stuks) erdoor. Schenk het mengsel, al roerend, bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm het wafelijzer. Vet het ijzer licht in met de rest van de gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met het beslag. Sluit het wafelijzer en bak in 8 min. lichtbruin en gaar.
Smelt ondertussen de pure en witte chocolade elk apart au bain-marie. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de wafel in 8 driehoekjes. Steek een tapasprikker in elk driehoekje. Doop de wafeldriehoekjes in de gesmolten witte of pure chocolade en besprenkel een aantal met roze glazuur.
Bestrooi naar wens met de paashagel, nougatine of het kokosrasp. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Wafels op een stokje
Deze wafels op een stokje gaat een gegarandeerd succes zijn. Voor ieder wat wils. Dip jij 'm in paashagel, nougatine of kokosrasp?
null porties
235 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom het ei los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 25 g gesmolten boter (per 8 stuks) erdoor. Schenk het mengsel, al roerend, bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm het wafelijzer. Vet het ijzer licht in met de rest van de gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met het beslag. Sluit het wafelijzer en bak in 8 min. lichtbruin en gaar.
Smelt ondertussen de pure en witte chocolade elk apart au bain-marie. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de wafel in 8 driehoekjes. Steek een tapasprikker in elk driehoekje. Doop de wafeldriehoekjes in de gesmolten witte of pure chocolade en besprenkel een aantal met roze glazuur.
Bestrooi naar wens met de paashagel, nougatine of het kokosrasp. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
75 g zelfrijzend bakmeel
½ tl kristalsuiker
1 snufje zout
1 middelgroot scharrelei
45 g volle yoghurt
75 ml volle melk
100 g pure chocolade
100 g witte chocolade
1 el roze glazuur
1 el AH Excellent paashagel
½ el nougatine in bakje
½ el AH biologisch kokosrasp
Dit heb je nodig
bakkwast
wafelijzer
tapasprikker