Speculaascupcakes
Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Speculaascupcakes
Instructievideo - 01:43 min.
Speculaascupcakes
Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
65 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote scharreleieren
3 el volle melk
125 g zelfrijzend bakmeel
1 el koek- en speculaaskruiden
125 g roze glazuur
30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cakevormpjes