Chocoladetaart met kruidnoten
Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten
Chocoladetaart met pepernoten
Instructievideo - 02:08 min.
Chocoladetaart met kruidnoten
Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren.
null personen
620 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
200 g pure chocolade 72%
4 middelgrote scharreleieren
150 g donkere basterdsuiker
1 mespunt zout
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g crunchy speculoospasta
200 g chocoladeglazuur
13 speculaas
150 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier