Gekleurde wafels met paaseitjes
Pimp je wafels en geef ze een kleurtje. Ga jij voor rood, blauw, groen of oranje? En vergeet niet af te toppem met paaseitjes. Echt genieten deze wafels.
Aan de slag
Smelt ⅔ van de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter (per 4 wafels) erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verdeel het beslag in 4 gelijke delen over 4 kommetjes (per 4 wafels). Voeg aan elk kommetje een ½ tube rode, blauwe, groene of oranje kleurstof uit het doosje toe. Roer goed door tot elk beslag een egale kleur heeft.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met 1 kleur beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van de kleuren beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Hak ondertussen de paaseitjes grof, bewaar de verschillende kleuren chocolade apart. Snijd de wafels elk in 4 stukken. Verdeel de wafels over borden, zorg dat iedereen 4 verschillende kleuren krijgt. Verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de honing. Bestrooi met de hele en de gehakte paaseitjes.
Gekleurde wafels met paaseitjes
Pimp je wafels en geef ze een kleurtje. Ga jij voor rood, blauw, groen of oranje? En vergeet niet af te toppem met paaseitjes. Echt genieten deze wafels.
null personen
950 kcal
16 min. bereiden
24 min. oventijd
Aan de slag
Smelt ⅔ van de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter (per 4 wafels) erdoor.
Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verdeel het beslag in 4 gelijke delen over 4 kommetjes (per 4 wafels). Voeg aan elk kommetje een ½ tube rode, blauwe, groene of oranje kleurstof uit het doosje toe. Roer goed door tot elk beslag een egale kleur heeft.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met 1 kleur beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van de kleuren beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Hak ondertussen de paaseitjes grof, bewaar de verschillende kleuren chocolade apart. Snijd de wafels elk in 4 stukken. Verdeel de wafels over borden, zorg dat iedereen 4 verschillende kleuren krijgt. Verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de honing. Bestrooi met de hele en de gehakte paaseitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
4 middelgrote scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk
1 doosje Cake Decor regenboogkleurstoffen
100 g paaseitjes melk-wit-puur-mix
4 el honing
Dit heb je nodig
bakkwast
wafelijzer