Koningsdagcupcakes met popcorn
Gebak want de koning is jarig! Met deze speciale cupcakes maak jij Koningsdag helemaal compleet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter, suiker en het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zout en het bakmeel, lepel voor lepel, toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat de cupcakes 5 min. in de vorm zitten, haal ze eruit en laat 40 min. afkoelen op een rooster.
Leg de zakjes glazuur 5 min. in een kom met ruim heet water. Zorg ervoor dat ze onder water blijven. Haal uit het water en kneed de zakjes glazuur goed door. Meng in een kommetje het glazuur met 25 druppels van de oranje kleurstof tot een egale kleur.
Doop de cupcakes met de bovenkant in het glazuur en verdeel de popcorn er in een ‘kroontje’ over. Leg eventueel het kommetje met glazuur in heet water wanneer het glazuur te hard wordt.
Koningsdagcupcakes met popcorn
Gebak want de koning is jarig! Met deze speciale cupcakes maak jij Koningsdag helemaal compleet.
null porties
340 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter, suiker en het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zout en het bakmeel, lepel voor lepel, toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.
Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat de cupcakes 5 min. in de vorm zitten, haal ze eruit en laat 40 min. afkoelen op een rooster.
Leg de zakjes glazuur 5 min. in een kom met ruim heet water. Zorg ervoor dat ze onder water blijven. Haal uit het water en kneed de zakjes glazuur goed door. Meng in een kommetje het glazuur met 25 druppels van de oranje kleurstof tot een egale kleur.
Doop de cupcakes met de bovenkant in het glazuur en verdeel de popcorn er in een ‘kroontje’ over. Leg eventueel het kommetje met glazuur in heet water wanneer het glazuur te hard wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
½ tl vanille-extract
4 middelgrote scharreleieren
½ tl zout
175 g zelfrijzend bakmeel
2 zakjes Dr. Oetker wit glazuur
1 tube Cake Decor regenboogkleurstoffen
90 g karamel popcorn
Dit heb je nodig
handmixer
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)