Mangotaart met lemon curd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven. Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog. Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug. Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen. Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers. Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker. Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.
Mangotaart met lemon curd
nagerecht
null porties
500 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven. Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog. Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug. Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder de vorm. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen. Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers. Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje met poedersuiker. Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g roomboter
1 ei
300 g zelfrijzend bakmeel
1 pot lemon curd
1 rijpe mango
0 poedersuiker
50 g pure chocolade
10 physalis
Dit heb je nodig
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet