Mango tarte tatin met lemon curd & geroosterde pistachenoten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in de lengte in dikke plakken en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de bodem van de lage ovenschaal. Verdeel de lemon curd erover. Rol het bladerdeeg uit en leg over de ovenschaal. Snijd het overhangende deeg weg. Duw het deeg losjes over de mangovulling en bak de tarte tatin ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Bestrooi met de pistachenoten en serveer met de kokosyochurt.
Mango tarte tatin met lemon curd & geroosterde pistachenoten
nagerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in de lengte in dikke plakken en verdeel dakpansgewijs in een cirkel over de bodem van de lage ovenschaal. Verdeel de lemon curd erover. Rol het bladerdeeg uit en leg over de ovenschaal. Snijd het overhangende deeg weg. Duw het deeg losjes over de mangovulling en bak de tarte tatin ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Neem de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de ovenschaal en keer om. Bestrooi met de pistachenoten en serveer met de kokosyochurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetrijpe mango's
160 g Chivers lemon curd
270 g rollen vers bladerdeeg
2 el gepelde pistachenoten
300 ml koelverse yochurt kokos ongezoet
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (Ø 24 cm)