Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien
Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig fruit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar laat de randen vrij. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Druk eventueel het deeg een beetje plat.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Doe de mascarpone en het water in een kom en klop met een garde luchtig. Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en verdeel daar de mascarpone over. Verdeel de frambozen en aardbeien om en om in stroken van 10 cm over de mascarpone. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en verdeel over de taart.
Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien
Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig fruit.
nagerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar laat de randen vrij. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Druk eventueel het deeg een beetje plat.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Doe de mascarpone en het water in een kom en klop met een garde luchtig. Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en verdeel daar de mascarpone over. Verdeel de frambozen en aardbeien om en om in stroken van 10 cm over de mascarpone. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en verdeel over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
500 g aardbeien
250 g mascarpone
1 el water
160 g lemon curd
280 g Sweet Eve frambozen
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier