MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd
bewaar
bewaar

MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd

Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.

bereidingstipDeze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.
bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.

Aardbeien-monchoutaart

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd

Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig