Fris gebakje met lemon curd
Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
Fris gebakje met lemon curd
Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.
nagerecht
null personen
415 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g havermout
50 g ongebrande notenmix
75 g dadels zonder pit
2 el kokosolie
2 el vloeibare honing
250 g mascarpone
4 el lemon curd
98 g geraspte kokos
4 takjes verse munt
Dit heb je nodig
staafmixer
springvorm (16 x 16 cm)
bakpapier