Oreo-cupcake
Chocoladecupcakes met een dikke toef botercrème met Oreo-koekjes - een ware traktatie! De koekkruimels zitten zowel in het beslag als in de botercrème voor de echte Oreo-lovers.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Hak in de hakmolen met de staafmixer 10 oreo’s (per 12 stuks) grof. Hak de overige oreo’s in de hakmolen zo fijn mogelijk.
Klop in de staande mixer met garde 150 g boter (per 12 stuks) met de kristalsuiker in 4 min. licht en luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe, klop nog 3 min.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de cacao en het zout boven het botermengsel en meng met een spatel luchtig tot een egaal beslag. Spatel de helft van de grofgehakte oreo’s door het beslag.
Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-17 min. goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake, als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en laat in nog 55 min. helemaal afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de boter met het vanille-extract in de staande mixer met garde. Voeg in delen de poedersuiker toe en klop in ca. 4 min. luchtig en licht van kleur. Spatel de fijngehakte oreo’s erdoor. Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit op elke cupcake een toef botercrème, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de rest van de grofgehakte oreo’s erover.
Oreo-cupcake
Chocoladecupcakes met een dikke toef botercrème met Oreo-koekjes - een ware traktatie! De koekkruimels zitten zowel in het beslag als in de botercrème voor de echte Oreo-lovers.
null porties
475 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
17 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Hak in de hakmolen met de staafmixer 10 oreo’s (per 12 stuks) grof. Hak de overige oreo’s in de hakmolen zo fijn mogelijk.
Klop in de staande mixer met garde 150 g boter (per 12 stuks) met de kristalsuiker in 4 min. licht en luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe, klop nog 3 min.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de cacao en het zout boven het botermengsel en meng met een spatel luchtig tot een egaal beslag. Spatel de helft van de grofgehakte oreo’s door het beslag.
Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-17 min. goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake, als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en laat in nog 55 min. helemaal afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de boter met het vanille-extract in de staande mixer met garde. Voeg in delen de poedersuiker toe en klop in ca. 4 min. luchtig en licht van kleur. Spatel de fijngehakte oreo’s erdoor. Schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit op elke cupcake een toef botercrème, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de rest van de grofgehakte oreo’s erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g ongezouten roomboter
14 Oreo's
150 g kristalsuiker
3 middelgrote eieren
3 el karnemelk
150 g zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
½ tl zout
1 tl vanille-extract
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
staafmixer met hakmolen
staande mixer met garde
sateprikker
spuitzak met gladde spuitmond