Roti kukus
Roti kukus betekent letterlijk: gestoomd brood. Deze Indische 'cake' is zo luchtig dat je er meteen meer van wil eten.
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker en het vanille-extract in de mengkom van de mixer en klop in 8 min. luchtig.
Zeef ondertussen het bakmeel met het zout in een andere kom. Zeef de cacao boven een derde kom.
Vul het onderste deel van de stoompan met water en breng aan de kook.
Spatel ondertussen de bloem door het eimengsel. Voeg het water toe en spatel erdoor. Spatel ⅓ van het beslag door de cacao.
Leg een schone theedoek (die niet gewassen is met wasverzachter) in de stoommand van de pan en schenk het witte beslag erin. Schenk daar het chocoladebeslag op en roer licht met een lepel zodat je een gemarmerd effect krijgt. Doe de deksel op de pan en vouw de theedoek naar boven dicht. Stoom de cake in 30 min. gaar.
Roti kukus
Roti kukus betekent letterlijk: gestoomd brood. Deze Indische 'cake' is zo luchtig dat je er meteen meer van wil eten.
null porties
245 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker en het vanille-extract in de mengkom van de mixer en klop in 8 min. luchtig.
Zeef ondertussen het bakmeel met het zout in een andere kom. Zeef de cacao boven een derde kom.
Vul het onderste deel van de stoompan met water en breng aan de kook.
Spatel ondertussen de bloem door het eimengsel. Voeg het water toe en spatel erdoor. Spatel ⅓ van het beslag door de cacao.
Leg een schone theedoek (die niet gewassen is met wasverzachter) in de stoommand van de pan en schenk het witte beslag erin. Schenk daar het chocoladebeslag op en roer licht met een lepel zodat je een gemarmerd effect krijgt. Doe de deksel op de pan en vouw de theedoek naar boven dicht. Stoom de cake in 30 min. gaar.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
2 tl cacaopoeder
50 ml water
Dit heb je nodig
staande mixer
RVS stoompan Ø 20 cm