'Surinaams' broodje kip kerrie
bewaar
bewaar

'Surinaams' broodje kip kerrie

Om je vingers bij af te likken, dit broodje hete kip met zuurgoed.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 2 uur wachten

zeer pittig

17 ingrediënten

Aan de slag

Maak het zuur het liefst een dag van tevoren. Breng een pan met het 200 ml water (per 4 personen), de azijn, suiker, het zout en de pimentkorrels op laag vuur aan de kook. Verwarm ca. 5 min. tot de suiker gesmolten is.

Snijd ondertussen de komkommer in 3 stukken en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in de lengte in parten. Snijd de helft van de rode uien in parten van 1 cm dik. Halveer de adjumapeper en verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften. Doe de komkommer, rode-uiparten en peper in de glazen pot en schenk het hete inlegvocht erbij. Laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen verpakking.

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes van 1 cm. Snipper de rest van de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en masalakruiden. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en bak ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree en het water toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met de sambal.

Snijd de broodjes open, besmeer met sambal naar smaak en beleg met de hete kip en wat zuur.

bewaartipHet zuur is goed afgesloten in de koelkast 2 weken houdbaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Surinaams' broodje kip kerrie

Om je vingers bij af te likken, dit broodje hete kip met zuurgoed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig