'Surinaams' broodje kip kerrie
Om je vingers bij af te likken, dit broodje hete kip met zuurgoed.
20 min. bereiden / 10 min. oventijd / 2 uur wachten
17 ingrediënten
Aan de slag
Maak het zuur het liefst een dag van tevoren. Breng een pan met het 200 ml water (per 4 personen), de azijn, suiker, het zout en de pimentkorrels op laag vuur aan de kook. Verwarm ca. 5 min. tot de suiker gesmolten is.
Snijd ondertussen de komkommer in 3 stukken en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in de lengte in parten. Snijd de helft van de rode uien in parten van 1 cm dik. Halveer de adjumapeper en verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften. Doe de komkommer, rode-uiparten en peper in de glazen pot en schenk het hete inlegvocht erbij. Laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen verpakking.
Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes van 1 cm. Snipper de rest van de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en masalakruiden. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en bak ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree en het water toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met de sambal.
Snijd de broodjes open, besmeer met sambal naar smaak en beleg met de hete kip en wat zuur.
'Surinaams' broodje kip kerrie
Om je vingers bij af te likken, dit broodje hete kip met zuurgoed.
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Maak het zuur het liefst een dag van tevoren. Breng een pan met het 200 ml water (per 4 personen), de azijn, suiker, het zout en de pimentkorrels op laag vuur aan de kook. Verwarm ca. 5 min. tot de suiker gesmolten is.
Snijd ondertussen de komkommer in 3 stukken en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in de lengte in parten. Snijd de helft van de rode uien in parten van 1 cm dik. Halveer de adjumapeper en verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften. Doe de komkommer, rode-uiparten en peper in de glazen pot en schenk het hete inlegvocht erbij. Laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen verpakking.
Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes van 1 cm. Snipper de rest van de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, ui, knoflook en masalakruiden. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en bak ca. 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree en het water toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met de sambal.
Snijd de broodjes open, besmeer met sambal naar smaak en beleg met de hete kip en wat zuur.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 ml water
250 ml azijn
50 g suiker
1 tl zout
10 pimentkorrels
1 komkommer
2 rode uien
1 Adjuma peper
4 witte afbak pistolets
400 g kipfilets
3 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
2 el kruidenmix voor roti kip masala
2 maggiblokjes
1 el ketjap manis
1 el tomatenpuree
1 tl Madame Jeanette sambal
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)