Broodje met pindakaas en gebakken kip
Vergeet de standaard boterham met pindakaas. Dit broodje met pindakaas en gebakken kip is de upgrade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de komkommer in dunne plakken en de rode ui in halve ringen. Doe de komkommer en rode ui samen met de azijn en het water in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot ca. 10 min. voor gebruik.
Bak ondertussen de broodjes in ca. 10 min. af in de oven. Snijd de kipfilet in dunne reepjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip ca. 1 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerrie toe en bak nog ca. 7 min. op laag vuur tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en besmeer beide snijkanten met de pindakaas. Beleg de onderkanten met de ingelegde komkommer en rode ui en de kip. Leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer de rest van de komkommer erbij.
Broodje met pindakaas en gebakken kip
Vergeet de standaard boterham met pindakaas. Dit broodje met pindakaas en gebakken kip is de upgrade.
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de komkommer in dunne plakken en de rode ui in halve ringen. Doe de komkommer en rode ui samen met de azijn en het water in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot ca. 10 min. voor gebruik.
Bak ondertussen de broodjes in ca. 10 min. af in de oven. Snijd de kipfilet in dunne reepjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip ca. 1 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerrie toe en bak nog ca. 7 min. op laag vuur tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en besmeer beide snijkanten met de pindakaas. Beleg de onderkanten met de ingelegde komkommer en rode ui en de kip. Leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer de rest van de komkommer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
1 rode ui
50 ml witte natuurazijn
50 ml water
4 afbak schnittbroodjes volkoren
300 g kipfilet
2 el milde olijfolie
1 el kerriepoeder
4 el AH 100% pindakaas naturel