Volkorenbroodje met kikkererwtenspread en ingelegde komkommer
bewaar
bewaar

Volkorenbroodje met kikkererwtenspread en ingelegde komkommer

Wie een keer wat anders wil voor lunch moet zeker deze volkorenbroodjes met kikkererwtenspread en ingelegde komkommer maken.

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne halve ringen en de komkommer in halve plakken van ca. ½ cm. Doe samen met de azijn en het water in een kom, roer door en laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.

Besprenkel de broodjes met de helft van de olie en bak de broodjes in ca. 10 min. af in de oven.

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Doe de kikkererwten, kerrie, bieslook en de rest van de olie in een kom en prak grof met een vork of pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de broodjes open en verdeel de kikkererwtenspread erover. Beleg met wat komkommer en ui en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer de rest van de ingelegde groenten erbij.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenbroodje met kikkererwtenspread en ingelegde komkommer

Wie een keer wat anders wil voor lunch moet zeker deze volkorenbroodjes met kikkererwtenspread en ingelegde komkommer maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig