Sandwich met kikkererwtenspread, komkommer en ingelegde rode ui
Met de snelle ingelegde rode ui en zelfgemaakte kikkererwtenspread barst deze sandwich van de smaken!
Aan de slag
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en doe samen met de azijn in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot 15 min. voor gebruik.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat afkoelen op een bord.
Snijd 8 sneetjes (per 4 personen) van het brood en rooster ze in de broodrooster. Snijd de peterselie fijn. Doe de kikkererwten en pompoenpitten in een kom en prak grof met een vork of pureestamper. Meng de helft van de peterselie, de vadouvan en tahin erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de helft van de sneetjes brood als eerst met een blaadje sla. Vervolgens met de kikkererwtenspread, komkommer, ingelegde ui en de rest van de peterselie en dek af met de laatste sneetjes brood.
Sandwich met kikkererwtenspread, komkommer en ingelegde rode ui
Met de snelle ingelegde rode ui en zelfgemaakte kikkererwtenspread barst deze sandwich van de smaken!
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en doe samen met de azijn in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot 15 min. voor gebruik.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat afkoelen op een bord.
Snijd 8 sneetjes (per 4 personen) van het brood en rooster ze in de broodrooster. Snijd de peterselie fijn. Doe de kikkererwten en pompoenpitten in een kom en prak grof met een vork of pureestamper. Meng de helft van de peterselie, de vadouvan en tahin erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de helft van de sneetjes brood als eerst met een blaadje sla. Vervolgens met de kikkererwtenspread, komkommer, ingelegde ui en de rest van de peterselie en dek af met de laatste sneetjes brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine rode ui
50 ml rodewijnazijn
400 g kikkererwten in blik
30 g pompoenpitten
1 AH Liefde & Passie volkorenbrood
10 g verse peterselie
1 tl vadouvan
3 el Bio Today witte tahin
½ komkommer
4 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
broodrooster