Toast met kikkererwtenspread
Met kikkererwten, gebakken tomaten, gerookt-paprikapoeder en tahin maak je een snelle vegan spread voor op deze toast.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd elke tomaat in 6 parten en snijd de peterselie fijn.
Verhit de koekenpan met de olie en bak de tomaat 1 min. op hoog vuur.
Doe de kikkererwten, gerookte-paprikapoeder, tahin, helft van de peterselie en de gebakken tomaten in een kom en prak met een vork of pureestamper grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Beleg het brood met de kikkererwtenspread en garneer met de pijnboompitten en de rest van de peterselie.
Toast met kikkererwtenspread
Met kikkererwten, gebakken tomaten, gerookt-paprikapoeder en tahin maak je een snelle vegan spread voor op deze toast.
null personen
445 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd elke tomaat in 6 parten en snijd de peterselie fijn.
Verhit de koekenpan met de olie en bak de tomaat 1 min. op hoog vuur.
Doe de kikkererwten, gerookte-paprikapoeder, tahin, helft van de peterselie en de gebakken tomaten in een kom en prak met een vork of pureestamper grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Beleg het brood met de kikkererwtenspread en garneer met de pijnboompitten en de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
2 trostomaten
10 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
1 el zoet gerookt paprikapoeder
3 el BioToday Tahin wit
8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
20 g slaverrijker geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
pureestamper
broodrooster