Broodje met tonijn en tuinerwtenspread
Een gezond broodje tonijn, het kan. Maak er namelijk eens een broodje met tonijn en tuinerwtenspread van. Dan heb je een lunch om naar uit te kijken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de volkoren schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er het kokende water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Pureer ¾ van de bieslook samen met de tuinerwten, olie, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en 1½ el citroensap (per 4 personen) in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het blikje tonijn uitlekken.
Snijd de schnittbroodjes open, besmeer de onderkanten royaal met de tuinerwtenspread en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met versgemalen peper. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Broodje met tonijn en tuinerwtenspread
Een gezond broodje tonijn, het kan. Maak er namelijk eens een broodje met tonijn en tuinerwtenspread van. Dan heb je een lunch om naar uit te kijken.
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de volkoren schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er het kokende water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Pureer ¾ van de bieslook samen met de tuinerwten, olie, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en 1½ el citroensap (per 4 personen) in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het blikje tonijn uitlekken.
Snijd de schnittbroodjes open, besmeer de onderkanten royaal met de tuinerwtenspread en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met versgemalen peper. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak schnittbroodjes volkoren
250 g fijne diepvries tuinerwten
500 ml kokend water
1 citroen
10 g verse bieslook
4 el extra vierge olijfolie
160 g tonijnstukken in water
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker