Vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten
Koken onder de 2 euro p.p.? Dat doe je door deze vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten te maken. Zo simpel en heerlijk is het!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broodjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de helft van de olie en peper. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en snipper de ui. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan en bak de knoflook, ui en peen 10 min. op laag tot middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg het water en de aardappelen toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
Voeg de laatste 5 min. de snijbonen, tuinerwten en basilicumblaadjes toe. Schep de helft van de groente eruit en pureer de groente in de pan met een staafmixer tot een gladde soep. Doe de groente terug in de pan en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en serveer met het knoflookbrood.
Vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten
Koken onder de 2 euro p.p.? Dat doe je door deze vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten te maken. Zo simpel en heerlijk is het!
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broodjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de helft van de olie en peper. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en snipper de ui. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan en bak de knoflook, ui en peen 10 min. op laag tot middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg het water en de aardappelen toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
Voeg de laatste 5 min. de snijbonen, tuinerwten en basilicumblaadjes toe. Schep de helft van de groente eruit en pureer de groente in de pan met een staafmixer tot een gladde soep. Doe de groente terug in de pan en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en serveer met het knoflookbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak schnittbroodjes volkoren
15 g verse basilicum
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
400 g winterpeen
200 g vastkokende aardappelen
1 l kokend water
400 g gesneden snijbonen
100 g diepvries fijne tuinerwten
Dit heb je nodig
knoflookpers
bakpapier
staafmixer