Vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten
bewaar
bewaar

Vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten

Koken onder de 2 euro p.p.? Dat doe je door deze vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten te maken. Zo simpel en heerlijk is het!

30 min. bereiden / 8 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broodjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de helft van de olie en peper. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 8 min. in de oven.

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en snipper de ui. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan en bak de knoflook, ui en peen 10 min. op laag tot middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg het water en de aardappelen toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

Voeg de laatste 5 min. de snijbonen, tuinerwten en basilicumblaadjes toe. Schep de helft van de groente eruit en pureer de groente in de pan met een staafmixer tot een gladde soep. Doe de groente terug in de pan en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over diepe kommen en serveer met het knoflookbrood.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten

Koken onder de 2 euro p.p.? Dat doe je door deze vegetarische groentesoep met snijbonen en tuinerwten te maken. Zo simpel en heerlijk is het!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig