Gezonde bonensoep met macaroni en knoflookbroodjes
Wij zijn dol op soep, want het is vullend, het kan in één pan en je krijgt het er weer warm van als het buiten koud is. Deze gezonde bonensoep met macaroni en knoflookbroodjes heeft dat allemaal. Soep over? Lekker als lunch de volgende dag!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur.
Voeg de kerrie, tomatenblokjes, macaroni en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de schnittbroodjes open. Meng de rest van de knoflook met de rest van de olie en peper. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen, sperziebonen en spinazie toe aan de soep en laat op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer ⅔ van de soep met de knoflookbroodjes (de rest van de soep bewaar je voor de volgende dag).
Gezonde bonensoep met macaroni en knoflookbroodjes
Wij zijn dol op soep, want het is vullend, het kan in één pan en je krijgt het er weer warm van als het buiten koud is. Deze gezonde bonensoep met macaroni en knoflookbroodjes heeft dat allemaal. Soep over? Lekker als lunch de volgende dag!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur.
Voeg de kerrie, tomatenblokjes, macaroni en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de schnittbroodjes open. Meng de rest van de knoflook met de rest van de olie en peper. Besmeer de snijkanten van de broodjes met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 5 min. de witte bonen, sperziebonen en spinazie toe aan de soep en laat op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer ⅔ van de soep met de knoflookbroodjes (de rest van de soep bewaar je voor de volgende dag).
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 tl kerriepoeder
800 g tomatenblokjes in blik
100 g volkorenmacaroni
1 l kokend water
4 afbak schnittbroodjes volkoren
400 g witte bonen in blik
200 g diepvries gebroken sperziebonen
300 g diepvries spinazie
Dit heb je nodig
soeppan
bakpapier