Winterse minestrone met macaroni
Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe 50 g bonen (per 4 personen) in een ruime kom en prak met een vork. Meng de tartaar, ⅓ van de Italiaanse kruiden en peper erdoor. Rol hier met vochtige handen 16 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de olie in een soeppan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd op een bord afgedekt met aluminiumfolie apart. Maak de pan niet schoon.
Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de soeppan met het braadvet opnieuw en bak de knoflook en ui 2 min. Voeg de rest van de kruiden, de peen, tomatenblokjes, macaroni en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken, roer regelmatig.
Roer de laatste 2 min. de rest van de bonen, de balletjes, boerenkool en chilivlokken door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Winterse minestrone met macaroni
Instructievideo - 01:29 min.
Winterse minestrone met macaroni
Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe 50 g bonen (per 4 personen) in een ruime kom en prak met een vork. Meng de tartaar, ⅓ van de Italiaanse kruiden en peper erdoor. Rol hier met vochtige handen 16 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de olie in een soeppan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd op een bord afgedekt met aluminiumfolie apart. Maak de pan niet schoon.
Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de soeppan met het braadvet opnieuw en bak de knoflook en ui 2 min. Voeg de rest van de kruiden, de peen, tomatenblokjes, macaroni en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken, roer regelmatig.
Roer de laatste 2 min. de rest van de bonen, de balletjes, boerenkool en chilivlokken door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g witte bonen in blik
300 g rundertartaar
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
3 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
300 g winterpeen
400 g tomatenblokjes in blik
100 g volkorenmacaroni
1 l water
300 g verse boerenkool
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
aluminiumfolie