Tomatensoep met paprika, bonen en pasta
Deze tomatensoep met paprika, bonen en pasta is vullend, gezond, maar vooral zo lekker dat die kommen zo leeg zijn.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en het venkelzaad 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Voeg het water toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de bonen en macaroni toe, breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken, tot de pasta gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tomatensoep met paprika, bonen en pasta
Deze tomatensoep met paprika, bonen en pasta is vullend, gezond, maar vooral zo lekker dat die kommen zo leeg zijn.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en het venkelzaad 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Voeg het water toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de bonen en macaroni toe, breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken, tot de pasta gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 kg diepvries paprikareepjes
1 el venkelzaad
800 g gepelde tomaten in blik
750 ml water
360 g witte bonen in pot
200 g volkorenmacaroni
Dit heb je nodig
staafmixer