Vegan 'paella' met bonen en paprika
bewaar
bewaar

Vegan 'paella' met bonen en paprika

Vegan 'paella' maak je heel makkelijk en goedkoop met bonen, paprika en met tuinbonen voor wat extra groen.

20 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in dunne ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote paella- of hapjespan op laag vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee

Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm.

Voeg de paprika, paprikapoeder, witte bonen, tuinbonen en rijst toe aan de paella- of hapjespan, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee.

Verdeel alles gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk er voorzichtig koud water bij. Laat de paella zonder te roeren 10-15 min. koken op middelhoog vuur. Het water verdampt en de bovenkant ziet er droog uit. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan. Zet het vuur op het laatst zo nodig nog iets hoger om de paella goed droog te koken. Zet het vuur uit en laat zo nodig 4 min. droogstomen met de deksel op de pan.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan 'paella' met bonen en paprika

Vegan 'paella' maak je heel makkelijk en goedkoop met bonen, paprika en met tuinbonen voor wat extra groen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig