Geroosterde-tomatensoep met witte bonen
Een van onze favo soepen? Gezonde geroosterde tomatensoep! Kaastoastjes erbij en 't dippen kan beginnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in 4 parten. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, de ui en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ⅔ van de kaas en breng op smaak met peper. Rooster de laatste 10 min. boven de groente in de oven.
Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente (incl. het vrijgekomen vocht) in een soeppan. Voeg het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie. Snijd de kaastoast schuin doormidden. Serveer bij de soep.
Geroosterde-tomatensoep met witte bonen
Een van onze favo soepen? Gezonde geroosterde tomatensoep! Kaastoastjes erbij en 't dippen kan beginnen.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in 4 parten. Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, de ui en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ⅔ van de kaas en breng op smaak met peper. Rooster de laatste 10 min. boven de groente in de oven.
Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente (incl. het vrijgekomen vocht) in een soeppan. Voeg het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie. Snijd de kaastoast schuin doormidden. Serveer bij de soep.
bereidingstip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 tomaten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el venkelzaad
6 sneetjes volkorenbrood
150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
750 ml water
1 groentebouillontablet minder zout
360 g witte bonen in pot
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten
Staafmixer