Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
Met een gezonde pasta op schoot op de bank ploffen? Ga dan voor deze volkorenpasta met zalm en tomaat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.
Giet de pasta af en meng samen met ¾ van de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Volkorenpasta met zalm en tomaat uit de oven
Met een gezonde pasta op schoot op de bank ploffen? Ga dan voor deze volkorenpasta met zalm en tomaat.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm.
Giet de pasta af en meng samen met ¾ van de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 rode paprika's
1½ el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
15 g verse basilicum
800 g tomatenblokjes in blik
300 g biologische volkorenfusilli
300 g verse zalmfilet
150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)