Knolselderij-lasagne met gehakt en mozzarella
Lasagne maar dan net even anders? Deze variant met knolselderij, gehakt en mozzarella is een fijne verrassing.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt ca. 3 min. rul. Voeg de ui, knoflook en Provençaalse kruiden toe en bak nog 1 min. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm, dit gaat het makkelijkst met een mandoline maar kan ook met een mes. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. een ½ cm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1 el saus (per 4 personen) en beleg achtereenvolgens met ⅓ lasagnebladen, ⅓ saus, ⅓ mozzarella en ⅓ knolselderij-plakken. Herhaal nog 2 keer en bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de lasagne met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Haal de laatste 5 min. de aluminiumfolie van de lasagne af, zodat de kaas gratineert.
Knolselderij-lasagne met gehakt en mozzarella
Lasagne maar dan net even anders? Deze variant met knolselderij, gehakt en mozzarella is een fijne verrassing.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt ca. 3 min. rul. Voeg de ui, knoflook en Provençaalse kruiden toe en bak nog 1 min. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm, dit gaat het makkelijkst met een mandoline maar kan ook met een mes. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. een ½ cm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1 el saus (per 4 personen) en beleg achtereenvolgens met ⅓ lasagnebladen, ⅓ saus, ⅓ mozzarella en ⅓ knolselderij-plakken. Herhaal nog 2 keer en bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de lasagne met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Haal de laatste 5 min. de aluminiumfolie van de lasagne af, zodat de kaas gratineert.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
250 g half-om-halfgehakt
2 el Provençaalse kruiden
800 g tomatenblokjes in blik
500 g knolselderij
220 g mozzarella
320 g lasagnebladen
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
aluminiumfolie