Panlasagne met gehakt en mozzarella
Lasagne zonder oven? Dat kan! Dit eenpansgerecht met tomaat, gehakt en mozzarella zet je binnen 30 min. op tafel. En extra fijn: alles in één pan betekent ook nog eens weinig afwas!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de winterpeen grof. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de geraspte wortel toe en bak 3 min. op hoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg samen met de passata, Italiaanse kruiden, melk en het water toe aan de pan. Roer door en breng aan de kook. Kook de saus 6 min. op middelhoog vuur tot hij iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breek ondertussen elk lasagneblad in 6 stukken en voeg in delen toe aan de saus en roer door. Zorg dat alle bladen bedekt zijn met saus. Kook 12-15 min. tot de lasagne gaar is, roer regelmatig.
Rasp ondertussen de mozzarella en snijd de basilicumblaadjes grof. Roer de helft van het basilicum door de lasagne. Bestrooi met de mozzarella en de rest van het basilicum. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Panlasagne met gehakt en mozzarella
Lasagne zonder oven? Dat kan! Dit eenpansgerecht met tomaat, gehakt en mozzarella zet je binnen 30 min. op tafel. En extra fijn: alles in één pan betekent ook nog eens weinig afwas!
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de winterpeen grof. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de geraspte wortel toe en bak 3 min. op hoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg samen met de passata, Italiaanse kruiden, melk en het water toe aan de pan. Roer door en breng aan de kook. Kook de saus 6 min. op middelhoog vuur tot hij iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breek ondertussen elk lasagneblad in 6 stukken en voeg in delen toe aan de saus en roer door. Zorg dat alle bladen bedekt zijn met saus. Kook 12-15 min. tot de lasagne gaar is, roer regelmatig.
Rasp ondertussen de mozzarella en snijd de basilicumblaadjes grof. Roer de helft van het basilicum door de lasagne. Bestrooi met de mozzarella en de rest van het basilicum. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
200 g winterpeen
4 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
300 g trostomaten
500 g passata
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml volle melk
250 ml water
12 lasagnebladen
200 g mozzarella
15 g verse basilicum