Panlasagne met gehakt, champignons en ricotta
Een lasagne die niet in de oven hoeft? Dan ben je bij deze panlasagne met gehakt, champignons en ricotta aan het juiste adres! Staat ook nog eens in een halfuur op tafel.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de ui en het gehakt toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, gedroogde oregano en het water toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd elk lasagneblad in de lengte in 3 linten en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Kook de saus 8-10 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Klop de ricotta los met 1 el geraspte kaas (per 4 personen). Verdeel de ricotta over de panlasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Kook nog 1 min. met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt. Bestrooi met de rest van het basilicum en breng op smaak met peper.
Panlasagne met gehakt, champignons en ricotta
Een lasagne die niet in de oven hoeft? Dan ben je bij deze panlasagne met gehakt, champignons en ricotta aan het juiste adres! Staat ook nog eens in een halfuur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de ui en het gehakt toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, gedroogde oregano en het water toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd elk lasagneblad in de lengte in 3 linten en schep samen met de helft van het basilicum door de saus. Kook de saus 8-10 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Klop de ricotta los met 1 el geraspte kaas (per 4 personen). Verdeel de ricotta over de panlasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Kook nog 1 min. met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt. Bestrooi met de rest van het basilicum en breng op smaak met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
500 g champignons
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
350 g tomato frito
1 el gedroogde oregano
500 ml water
15 g verse basilicum
250 g verse lasagnebladen
75 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
250 g ricotta