Panlasagne met verse pastasaus (zonder oven)
Lasagne die niet in de oven gaat en binnen een halfuur op tafel staat? Ja, het kan echt!
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg met de groentemix toe aan het gehakt en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pastasaus en het water toe en schep door elkaar.
Snijd elk lasagneblad in vier vierkantjes, steek in de saus maar schep niet om. Zorg dat ze goed onder staan en elkaar niet raken. Kook de saus ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel een beetje water toe als de pastabladen uitdrogen. Rasp na 10 min. de Parmezaanse kaas boven de saus en verdeel de tomaten erover. Kook nog 3 min. met de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Serveer direct.
Panlasagne met verse pastasaus
Instructievideo - 00:47 min.
Panlasagne met verse pastasaus (zonder oven)
Lasagne die niet in de oven gaat en binnen een halfuur op tafel staat? Ja, het kan echt!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg met de groentemix toe aan het gehakt en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pastasaus en het water toe en schep door elkaar.
Snijd elk lasagneblad in vier vierkantjes, steek in de saus maar schep niet om. Zorg dat ze goed onder staan en elkaar niet raken. Kook de saus ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel een beetje water toe als de pastabladen uitdrogen. Rasp na 10 min. de Parmezaanse kaas boven de saus en verdeel de tomaten erover. Kook nog 3 min. met de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Serveer direct.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rundergehakt
2 tenen knoflook
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
450 g verse pastasaus napolitana
500 ml water
250 g verse lasagnebladen
75 g Parmigiano Reggiano
250 g cherrytomaten