Open lasagne met pancetta, champignons en spinazie-kaassaus
Bij deze open lasagne komt er geen ovenschaal of tomatensaus om de hoek kijken! Met pancetta, champignons en spinazie-kaassaus. Geschikt voor de doordeweekse dag en een etentje met vrienden in het weekend.
Aan de slag
Ontdooi de spinazie in een vergiet. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de pancetta in 10 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Laat de lasagnebladen er 1 voor 1 in glijden en kook in 7-8 min. beetgaar. Roer regelmatig om aan elkaar plakken te voorkomen. Giet af, meng de rest van de olie erdoor zodat de bladen niet aan elkaar plakken en doe in een ruime kom.
Verwarm ondertussen de kookzuivel in een steelpan op middelhoog vuur. Rasp de kaas en roer ¾ door de kookzuivel. Laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp de spinazie uit en roer door de kaassaus. Breng opnieuw aan de kook en meng de saus door de pasta.
Verdeel de pasta met saus over borden. Verdeel de champignons erover, verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
Open lasagne met pancetta, champignons en spinazie-kaassaus
Bij deze open lasagne komt er geen ovenschaal of tomatensaus om de hoek kijken! Met pancetta, champignons en spinazie-kaassaus. Geschikt voor de doordeweekse dag en een etentje met vrienden in het weekend.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de spinazie in een vergiet. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de pancetta in 10 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Laat de lasagnebladen er 1 voor 1 in glijden en kook in 7-8 min. beetgaar. Roer regelmatig om aan elkaar plakken te voorkomen. Giet af, meng de rest van de olie erdoor zodat de bladen niet aan elkaar plakken en doe in een ruime kom.
Verwarm ondertussen de kookzuivel in een steelpan op middelhoog vuur. Rasp de kaas en roer ¾ door de kookzuivel. Laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp de spinazie uit en roer door de kaassaus. Breng opnieuw aan de kook en meng de saus door de pasta.
Verdeel de pasta met saus over borden. Verdeel de champignons erover, verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries spinazie
80 g pancetta
2 middelgrote uien
250 g champignons
4 el milde olijfolie
300 g lasagnebladen
200 ml kookzuivel
50 g Grana Padano 32+